solar-energy

Láká vás fotovoltaika, ale bojíte se složité realizace? Dnes je to už snadné

Ačkoliv není získávání energie ze slunce ničím příliš novým, svou popularitu si získává až v posledních letech. Není se čemu divit, protože moderní technologie udělaly z této metody opravdový zázrak. Jaké výhody vám přinese a jak si dopřát snadnou instalaci?

Poloviční náklady na energie

V dnešní době si lze zvolit z celé řady nejrůznějších balíčků, přičemž jednotlivé varianty se hodí pro jiný typ domácnosti. Vyberete-li si správně, dočkáte se klidně 200 dní energetické nezávislosti ročně. Ve výsledku snížíte své náklady až o 50 %, což představuje několik desítek tisíc korun každý rok. V letních měsících můžete snadno prodávat přebytky do sítě.

Zručnější jedince zajímá fotovoltaika svépomocí. Méně komplexní systémy si totiž dokážete nainstalovat úplně sami. Díky tomu ušetříte za práci profesionálů, ale pravděpodobně nedosáhnete tak dobrých dlouhodobých výsledků, záruky ani servisu.

Z toho důvodu se přece jen hodí spolehnout se na ověřené odborníky. Zvolíte-li si ty správné, nebudete muset vůbec nic řešit. Zkrátka a dobře jen uvidíte, jak vám doma roste systém, který budete používat následující desítky let.

Na koho se obrátit?

Spoustu pozitivních ohlasů si zasloužila například instalace solárních panelů Praha pod křídly známé společnosti ALBA Energy. Daní specialisté vám nabídnou celkem tři různé balíčky, od nejslabší fotovoltaiky až po nejsilnější. Záleží jen na tom, jak náročnou domácnost vlastníte.

Velkou výhodou je rychlá realizace projektu a následný monitoring správné funkce elektrárny 24/7. Nezapomeňte ani na výrazné dotace, jež vám dokážou ušetřit klidně až několik stovek tisíc. Nemusíte se bát otravného obíhání úřadů a nekonečného papírování. Zmíněná společnost ráda pomůže i s touto příležitostí.