bezlepkové pečení

Jak snadno zvládnout pečení domácího chleba

Upéct si chleba v domácích podmínkách není v současné době nic složitého. Všechny potřebné ingredience jsou běžně k dostání v obchodech. K dispozici jsou také elektrické spotřebiče, konkrétně domácí pekárny, které těsto připraví i upečou. Velmi tím usnadní práci a člověk pak může mít každý den na svém stole čerstvý chléb.

Výhody domácí pekárny

Domácí pekárnu v současné době používá stále více lidí. Přispěla k tomu i koronavirová pandemie, která naučila lidi opět více vařit a péct pečivo doma. Tento přístroj je přímo požehnáním pro osoby, které nedokážou zpracovávat lepek. Pečivo pro celiaky je poměrně drahé a levněji vyjde, když si ho doma upečete sami. Domácí chléb chutná výborně, když se ho naučíte podle předpisů připravovat. Receptů existuje celá řada.

Bezlepkové pečení pro osoby s intolerancí lepku

Pro domácí pečení chleba nebo i dalšího pečiva bez lepku je třeba použít vhodné mouky. Jsou to zejména pohanková, rýžová, mandlová, kokosová či kukuřičná. V obchodech jsou pro bezlepkové pečení k dispozici také již hotové směsi, které stačí jen vzít a začít z nich péct pečivo. Díky tomu se hotový výrobek obvykle vždy povede. Každý den můžete upéct čerstvý chléb a pokaždé podle jiného receptu. Ty jsou volně přístupné na internetu a existují i kuchařské knihy s návody na pečení chleba.

K domácí pekárně patří i kuchyňský robot

Oplatí se do kuchyně pořídit kuchyňské pomocníky, které šetří čas i práci. O domácí pekárně jsme se již zmínili. Ke slovu by měl přijít ještě kuchyňský robot, který zvládne spoustu činností – mixuje, strouhá, šlehá, mele nebo hněte. Kdo tedy často v domácích podmínkách vaří pro své nejbližší nebo jen pro sebe, jistě robot využije. Je to praktická věc při vaření, pečení masa, buchet i dortů, při zavařování zeleniny.