kuchyňské nože

Kuchyňský nůž – nezbytné vybavení každého kuchaře

Kuchyňský nůž patří k jednomu z nejčastěji používaných kuchyňských doplňků. Většina pokrmů se bez jeho zásahu neobejde, proto bychom se měli vyvarovat nákupu příliš laciných a zjevně nekvalitních produktů. Někdo se spoléhá na jeden kuchyňský nůž, s nímž pracuje při přípravě masa, zeleniny i dezertů. Většina z nás však používá více variant. Dáváte si záležet na volbě správného pomocníka do kuchyně nebo jste ovlivněni cenou na úkor kvality?

kuchyňské nožeParametry kvalitního nože

Přestože je kuchyňský nůž, ve srovnání s ostatními pomůckami, poměrně malým náčiním, neměli bychom přehlížet kvalitu jednotlivých částí, z nichž je vyroben. Jedním z parametrů, které nelze opomíjet, je čepel. Pouze ostrá, klínovitě tvarovaná čepel s oboustranným vybroušením a dostatečným upevněním do střenky splní spolehlivě svůj účel. Velmi důležitou součástí nože je rovněž střenka. Může být vyrobena z několika materiálů majících svá specifika týkající se nejen pohodlného úchopu, ale i údržby a životnosti. Jakost použité oceli, ohebnost a vyvážení kuchyňského nože se z velké části podílí tom, jak se nám s ním bude pracovat.

Vyplatí se investovat

Výběrem nekvalitního nože riskujeme zbytečnou ztrátu peněz, únavu rukou a rychlé opotřebení. Poctivé kuchyňské nože lze určitě sehnat i na internetu, je ale nutné vybírat z nabídky důvěryhodných a osvědčených prodejců. Parametry jednotlivých nožů se liší, stejně tak jejich cena může šplhat k závratným částkám. Záleží na každém uživateli, kolik je ochoten investovat do kvalitního kuchyňského vybavení.

Existuje ale řada prvotřídních nožů, jež lze pořídit za dostupný peníz a poslouží vám mnohem déle než laciné napodobeniny z plechu a ostatních nekvalitních surovin. V prodejně orientující se na kuchyně a potřeby do domácnosti vám s odpovídajícím výrobkem poradí. Nekažte si přípravu jídla nespolehlivými pomůckami, pořiďte si solidní kuchyňský nůž, který vám bude věrně a bezpečně sloužit několik dalších let.

https://www.homeware.cz/clanky/jak-vybrat-kuchynsky-nuz